Mucuna pruriens - Celé fazule
Mucuna pruriens - Celé fazule
Mucuna pruriens - Celé fazule
Mucuna pruriens - Celé fazule

Mucuna pruriens
Celé fazule

Mucuna pruriens, Kapikacchú, Akushi, Kiwach, Ojo de Vaca
Produkt z Indie

Mucuna pruriens je neoddeliteľnou súčasťou pre poľnohospodárstvo a záhradníctvo vo všetkých tropických oblastiach. Tu sa tiež vyskytuje najviac. Celý popis
Doručíme v piatok 1.6.
Prihláste sa a získajte lepšiu cenu
Našim verným zákazníkom dávame lepšie ceny.
Prihlásiť sa
Mucuna pruriens na rôznych miestach Zeme nesie rozdielne názvy ako napríklad Kapikacchú, Smotanové fazule, Carpogon pruriens, Mucuna Aterrinia, Mucuna Cyanosperma, Negrete pruriens. Pre poľnohospodárstvo a záhradníctvo v tropických oblastiach je neodmysliteľnou súčasťou, nielen pre výborné liečivé účinky. Predtým sa v Strednej Amerike používala ako náhradka kávy, fazule sa pražili, mleli a potom konzumovali ako káva.
Je to jednoročná alebo vytrvalá popínavá liana, ktorej výška môže dosiahnuť až 15 metrov. Na mladej rastline sa objavujú jemné chĺpky, ktoré v starobe miznú. Výskyt je pripisovaný všetkým tropickým oblastiam od Južnej Ameriky, cez Afriku až po juh a východ Ázie. Má špicaté listy s ryhovanými okrajmi vajcovitého tvaru. Kvet sa skladá z okvetných lístkov (3 - 5), nesúci bielu až tmavo fialovú farbu. Plodomstruky, zabalené do oranžových chĺpkov. Tie po styku s pokožkou spôsobia svrbenie.
Aktívne látky v bylinke
Mucuna obsahuje veľké množstvo látok: alkaloidy, alkylamíny, kyselina behenová, betacarboline, beta-sitosterol, bufotenin, cystín, dopamín, mastné kyseliny, flavóny, D- galaktóza, kyselina gálová, 6-methoxyharman, mucunadine, genistein, palmitolejová kyselina, fenylalanín, kyselina glutamová, glutatión, glycín, histidín, hydroxygenistein, 5-hydroxytryptamín, izoleucín, L-dopa, kyselina linolová, kyselina linolénová, lyzín, D-manóza, metionín, mucunain, mucunine, kyselina myristová, niacín, arachidové, nikotín, kyselina olejová, kyselina palmitová, prurienidine, prurienine, riboflavín, saponíny, serín, serotonín, kyselina stearová, stizolamine, treonín, trypsín, tryptamín, tyrozín, valín, a vernolic kyselina
 
Nemôžete spať? Vieme, ako na zdravý spánok!
16.marca 2018
Spánok je neodmysliteľnou súčasťou našich životov. Dostatočný spánok nám dodá veľa energie a pozitívnej nálady. Pokiaľ Vás ale trápi neustála únava a nemôžete večer zaspať, prečítajte si, akú dodržiavať spánkovú hygienu a aké bylinky pôsobí na nespavosť! Zobraziť viac
Ako skladovať bylinky
12.februára 2018
Bylinky používame na dochucovanie jedál, liečbe rôznych zdravotných neduhov a posilnenie tela a ducha. Viete ale ako bylinky správne skladovať, aby nestratili svoju arómu, prvotriednu akosť a liečivé vlastnosti? Zobraziť viac
Postupy sušenia potravinových doplnkov
12.februára 2018
Potravinové doplnky dodávajú organizmu živiny, ktoré neprijme v dostatočnej miere z bežnej stravy. Priaznivo ovplyvňujú naše zdravie a môžu pôsobiť ako prevencia pred chorobou, alebo podporiť existujúcu liečbu. Premýšľali ste ale nad tým, ako sa také potravinové doplnky vyrábajú? Používajú sa na to rôzne metódy sušenia, ktoré sú šetrné k účinným látkam. Prezradíme vám, na akom princípe jednotlivé princípy fungujú. Zobraziť viac
Je želatinovaná Maca naozaj taký zázrak?
31.januára 2018
Rostlina Maca byla významnou složkou stravy peruánských indiánů. Dodávala jim energii, podporovala jejich libido a zásobovala jejich tělo potřebnými živinami. Tyto účinky se z Macy v průběhu času nevytratily. Nyní se trhu objevila želatinovaná Maca – co to je a jak se zpracovává? Zobraziť viac
Zatočte s bolesťou prírodnou cestou - bylinkami!
24.januára 2018
Bolesť nás dokáže ochromiť a vyradiť z bežnej prevádzky. Nenechajte sa jej ovládnuť a vyzbrojte sa bylinkami, ktoré potlačia bolesť a navráti Vám stratenú rovnováhu. Vymeňte chemické lieky za bylinky s minimom nežiaducich účinkov a zatočte s migrénou a rôznymi bolesťami tela. Zobraziť viac
Od baby korenárky k moderným analytickým metódam
01.decembra 2017
Moderná doba je zvedavá a analytická. Nestačí len skúsenosti našich babičiek a moderných bylinkárov. Chceme všetko vedieť presne. Skúmame, z čoho sa byliny skladajú, koľko a akých látok obsahujú a ktoré z nich a v akom množstve sú nám vlastne prospěné. Zobraziť viac