Mucuna pruriens - Prášok z fazúľ
Mucuna pruriens - Prášok z fazúľ
Mucuna pruriens - Prášok z fazúľ
Mucuna pruriens - Prášok z fazúľ
Mucuna pruriens - Prášok z fazúľ

Mucuna pruriens
Prášok z fazúľ

Mucuna pruriens, Kapikacchú, Akushi, Kiwach, Ojo de Vaca
Produkt z Brazílie

Mucuna pruriens, alebo tiež čarovná fazuľa, je veľmi veľa rozšírená snáď vo všetkých tropických oblastiach. Celý popis
Prihláste sa a získajte lepšiu cenu
Našim verným zákazníkom dávame lepšie ceny.
Prihlásiť sa
Iné formy Celé fazule
Mucuna pruriens má na mnohých miestach Zeme rozdielne názvy ako napríklad Kapikacchú, Čarovná fazuľa, Carpogon pruriens, Mucuna Aterrinia, Mucuna Cyanosperma, Negrete pruriens. Je neoddeliteľnou súčasťou poľnohospodárstva v tropických oblastiach a záhradníctve, nielen pre svoje liečivé účinky. V Strednej Amerike bola po desaťročia náhradou za kávu. Fazule sa upražili, rozomleli a káva niesla názov "Nescafé".
Jedná sa o jednoročnú, alebo vytrvalou popínavou bylinu až drevnatú lianu, dorastajúcu do výšky až 15 metrov. Podľa svojho veku sa na nej objavuje pokrytie chĺpkami, v starobe je úplne hladká. Vyskytuje sa vo všetkých tropických oblastiach od púští Južnej Ameriky cez Afriku až po juh a východ Ázie. Má špicaté, na okrajoch ryhované a vajcovité listy. Kvety s 3 - 5 okvetnými lístkami, majúce bielu až tmavo fialovú farbu. Strukyplodom, zabalené v oranžových chĺpkoch, ktoré spôsobujú svrbenie na pokožke.
Bylinka obsahuje tieto látky
Obsahovaných látok v Mucune je naozaj veľké množstvo: alkaloidy, alkylamíny, kyselina behenová, betacarboline, beta-sitosterol, bufotenin, cystín, dopamín, mastné kyseliny, flavóny,D-galaktóza, kyselina gálová, 6-methoxyharman, mucunadine, genistein, palmitolejová kyselina, fenylalanín, kyselina glutámová, glutatión, glycín, histidín, hydroxygenistein, 5-hydroxytryptamín, izoleucín, L-dopa, kyselina linolová, kyslina linolénová, lyzín, D-manóza, metionín,, mucunain, mucunine, kyselina myristová, niacín, arachidové, nikotín, kyselina olejová, kyselina palmitová, prurienidine, prurienine, riboflavín, saponíny, serín, serotonín, kyselina stearová, stizolamine, treonín, trypsín, tryptamín, tyrozín, valín, a vernolic kyselina
 
Nemôžete spať? Vieme, ako na zdravý spánok!
16.marca 2018
Spánok je neodmysliteľnou súčasťou našich životov. Dostatočný spánok nám dodá veľa energie a pozitívnej nálady. Pokiaľ Vás ale trápi neustála únava a nemôžete večer zaspať, prečítajte si, akú dodržiavať spánkovú hygienu a aké bylinky pôsobí na nespavosť! Zobraziť viac
Ako skladovať bylinky
12.februára 2018
Bylinky používame na dochucovanie jedál, liečbe rôznych zdravotných neduhov a posilnenie tela a ducha. Viete ale ako bylinky správne skladovať, aby nestratili svoju arómu, prvotriednu akosť a liečivé vlastnosti? Zobraziť viac
Postupy sušenia potravinových doplnkov
12.februára 2018
Potravinové doplnky dodávajú organizmu živiny, ktoré neprijme v dostatočnej miere z bežnej stravy. Priaznivo ovplyvňujú naše zdravie a môžu pôsobiť ako prevencia pred chorobou, alebo podporiť existujúcu liečbu. Premýšľali ste ale nad tým, ako sa také potravinové doplnky vyrábajú? Používajú sa na to rôzne metódy sušenia, ktoré sú šetrné k účinným látkam. Prezradíme vám, na akom princípe jednotlivé princípy fungujú. Zobraziť viac
Je želatinovaná Maca naozaj taký zázrak?
31.januára 2018
Rostlina Maca byla významnou složkou stravy peruánských indiánů. Dodávala jim energii, podporovala jejich libido a zásobovala jejich tělo potřebnými živinami. Tyto účinky se z Macy v průběhu času nevytratily. Nyní se trhu objevila želatinovaná Maca – co to je a jak se zpracovává? Zobraziť viac
Zatočte s bolesťou prírodnou cestou - bylinkami!
24.januára 2018
Bolesť nás dokáže ochromiť a vyradiť z bežnej prevádzky. Nenechajte sa jej ovládnuť a vyzbrojte sa bylinkami, ktoré potlačia bolesť a navráti Vám stratenú rovnováhu. Vymeňte chemické lieky za bylinky s minimom nežiaducich účinkov a zatočte s migrénou a rôznymi bolesťami tela. Zobraziť viac
Od baby korenárky k moderným analytickým metódam
01.decembra 2017
Moderná doba je zvedavá a analytická. Nestačí len skúsenosti našich babičiek a moderných bylinkárov. Chceme všetko vedieť presne. Skúmame, z čoho sa byliny skladajú, koľko a akých látok obsahujú a ktoré z nich a v akom množstve sú nám vlastne prospěné. Zobraziť viac