Spirulina v najčistejšej prírodnej forme
Spirulina z Botanic pochádza z najčistejších oblastí a jej spracovanie prebieha za prísnych hygienických podmienok. Do našej stálej ponuky sme zaradili najobľúbenejšiu formu Spiruliny - prášok, ktorý má tú výhodu, že ho môžete dávkovať podľa svojich potrieb. Pozrime sa bližšie na túto formu Spiruliny a ako ju vhodne užívať, či už ste doma, v práci alebo na cestách.
Prášok zo sinice
Spirulina je spracovaná na prášok šetrnou metódou rozprašovaním pri nízkych teplotách. Máte teda istotu, že obsahuje najvyššiu možnú koncentráciu účinných látok. Začnite ale vždy s nižšími dávkami a postupne ich navyšujte do odporúčaného denného množstva, ktoré robia 1 lyžičku 3x denne (2 - 3 odmerky). Predídete možným neprimeraným reakciám svojho organizmu.
Pre koho je forma vhodná?
Práškovou formu si obľúbia tí z vás, ktoré trápia ľahšie zdravotné problémy a hľadajú prírodnú cestu, ako sa ich zbaviť. Prášok si môžete vziať do uzatvárateľnej dózy a kdekoľvek si ho rozmiešať v pohári vody. Túto formu ocenia všetci milovníci tradičného spracovania bylín, pretože je telu najprirodzenejšie.
Kúpiť prášok
Ako užívať prášok
1 Užívajte 1 čajovú lyžičku (2-3 odmerky), 3x denne
2 Prášok pridávame do jedla, alebo do ľubovoľného nápoja
Spirulina - to je zelený zázrak
O Spiruline sa veľakrát hovorí ako o riase, ale v skutočnosti sa jedná o sladkovodnú sinicu, ktorej vek sa odhaduje na neuveriteľné 3 miliardy rokov. Sinice sa prirodzene vyskytuje v jazerách v subtropickom a tropickom pásme, ale dopyt trhu je natoľko vysoký, že sa pestuje účelovo, a to najmä v Japonsku. Spirulinu môžete kombinovať s ďalšími superpotravinami, konkrétne s chlorellou a Mladým jačmeňom. Akým spôsobom sa tieto klenoty prírody navzájom dopĺňajú? Kým Chlorella urýchľuje detoxikáciu, Mladý jačmeň zosilňuje účinky Spiruliny. Oplatí sa preto užívať všetky tri zelené potraviny súčasne.
Pri užívaní Spiruliny, Chlorelly a Mladého jačmena sa môžu dostaviť telesné reakcie, ktoré súvisia s pročišťiováním organizmu. V prvých dňoch sa môže objaviť hnačka alebo nevoľnosť. V takom okamihu znížte dávku týchto zelených potravín a až po odznení ťažkostí ju postupne zvyšujte. Pri konzumácii samotnej Spiruliny sa tieto nepríjemné prejavy väčšinou nedostaví, ale vylúčené nie sú.
Spirulina má veľa predpokladov na to, aby sa stala potravinou budúcnosti pre svoj vysoký obsah účinných látok a živín. Mnohí z nás sa ale stále spoliehajú na chemické lieky, ktoré síce môžu vyliečiť zdravotné problémy, ale zároveň vyvolať ďalšie. Obráťme svoju pozornosť k darom prírody a inšpirujte sa generáciami našich predkov, ktorí si vážili prírodného bohatstva. Svoje zdravie máte vo svojej moci - a príroda Vás v žiadnom ohľade nesklame!