Superpotraviny harmonizujú telo
Superpotraviny sú doplnky stravy a potraviny, ktoré blahodarne pôsobia na naše zdravie. Patria medzi ne predovšetkým zelené potraviny, ovocie, zelenina a byliny. Superpotraviny najčastejšie pochádzajú z iných kontinentov a vyskytujú sa v tropických dažďových pralesoch, vyšších nadmorských výškach a v oblastiach, kde sídlili dávne civilizácie. Síce nenahrádzajú vyváženú stravu, ale môžu ju obohatiť o prospešné vitamíny, enzýmy, minerály a aminokyseliny.
Vplyv superpotravín na človeka
Účinky superpotravín poznali už naši predkovia a využívali ich k liečbe svojich neduhov. Zmierňujú žalúdočné problémy, podporujú imunitný systém, zlepšujú trávenie, priaznivo ovplyvňujú centrálnu nervovú sústavu, detoxikujú organizmus, pôsobia protizápalovo, znižujú cholesterol, chránia pred škodlivými radikálmi, redukujú hmotnosť a eliminujú riziko vzniku rakoviny.
Použitie superpotravín
Superpotraviny môžete konzumovať v surovom stave, v sušenej podobe, alebo vo forme prášku. Môžete ich pridať do pokrmu, alebo rozmiešať vo vode a vypiť. Superpotravinami sa nemôžete predávkovať, ale môže sa objaviť očistná reakcia. Pri nej dochádza k prechodnému zhoršeniu stavu, keďže sa z tela uvoľňujú škodliviny a vylučujú sa z tela močom a pokožkou. Táto očistná reakcia netrvá dlhšie ako tri týždne a môžete ju zmierniť znížením dávok superpotravín.
Aktívne látky v superpotravinách
Superpotraviny obsahujú koncentráciu prospešných látok, ktoré sa telu nedostávajú v potrebnej miere. Vyskytujú sa v nich vitamíny pre metabolizmus bielkovín, tukov a cukrov, aminokyseliny pre výživu svalov, enzýmy pre štiepenie zložiek potravy, antioxidanty pre posilnenie srdca a minerály pre fungujúci organizmus. V zelených superpotravinách sa ďalej nachádza chlorofyl, známy pre svoje prečisťujúce účinky, ktoré zvyšujú produkciu hemoglobínu, pomáha pri chronických zápaloch, ničí choroboplodné baktérie, upravuje trávenie a vyrovnáva krvný tlak.