Vyskúšajte lahodné čaje z Kustovnica čínskej

03.novembra 2017, Zajímavosti

Kustovnica čínska čiže Goji sa stala neoddeliteľnou súčasťou tradičnej čínskej medicíny. Vitamíny a antioxidanty obsiahnuté v Goji posilňujú prirodzenú obranyschopnosť organizmu a podporujú vitalitu a zdravie. Kustovnica je skvelá do sladkých pokrmov, ale môžete si z nej pripraviť aj výborné čaje. Načerpajte s nami inšpiráciu - všetky čaje sme osobne vyskúšali a práve teraz sa s Vami podelíme o ich recepty a chute!

Čaj s Kustovnicí a medem

Medový čaj z Kustovnice

Na 1 šálku čaju budete potrebovať: 1 lyžičku sušených plodov Goji, med podľa chuti, pár kvapiek citrónovej šťavy

Príprava čaju: Do hrnčeka nasypte plody Goji, zalejte ich 250 ml vriacej vody a lúhujte asi 15 minút. Po tejto dobe zmäknú a nasajú vodu. Druhá možnosť prípravy je tá, že zalejete lyžičku Goji horúcou vodou a 3 minúty ju povaríte. Čaj oslaďte podľa chuti medom a nakvapkajte doň citrónovú šťavu.

Ako nám čaj chutil: Kustovnica nemá v čaji sama o sebe príliš výraznú chuť, ale v kombinácii s medom a citrónom sa jej aróma rozvinie a čaj má "ľúbivú" chuť pre deti i dospelých.

Čaj s Kustovnicí a Zeleným čajem

Povzbudzujúci zelený čaj s Kustovnicou

Na 1 šálku čaju budete potrebovať: 1 lyžičku sušených plodov Goji, 1 lyžičku Zeleného čaju strelný prach

Príprava čaju: Sušené plody Kustovnice zalejte 250 ml horúcej vody a 3 minúty ju povarte. Nálev nechajte schladiť na teplotu 60 až 80 ° C a nasypte do hrnčeka Zelený čaj. Nechajte ho 2 až 3 minút odstáť, sceďte a vychutnajte si jemnú chuť čaju.

Ako nám čaj chutil: Čaj z Goji a lístkov zeleného čaju získal nádhernú zlatistú farbu. Vynikal príjemnou trávovou arómou a chuťou s ovocnou sladkosťou. Tento čaj je cenným zdrojom antioxidantov, preto Vám ho odporúčame na každodenné popíjanie.

Čaj s Kustovnicí a Citronovou trávou

Osviežujúci čaj s Kustovnicou a Citrónovú trávou

Na 1 šálku čaju budete potrebovať: 1 lyžičku sušených plodov Goji, 2 lyžičky drvených stebiel Citrónovej trávy, med na dosladenie

Príprava čaju: Do hrnčeka s objemom 250 ml nasypte sušené plody Kustovnice a drvenú Citrónovú trávu a zmes zalejte vriacou vodou. Čaj lúhujte po dobu 15 minút, preceďte a vypite po dúškoch. Podľa chuti oslaďte čaj medom.

Ako nám čaj chutil: Kustovnice sa s Citrónovou trávou skvele dopĺňajú. Kým Goji má ľahkú sladkastú chuť, Citrónová tráva dodá čaju sviežosť a chutné citrónovú arómu. Čaj hodnotíme na výbornú.

Čaj s Kustovnicí a Maté

Energizujúci čaj z Kustovnice a Maté

Na 1 šálku čaju budete potrebovať: 1 lyžičku sušených plodov Kustovnice, 1 lyžičku Maté drvených listov

Príprava čaju: Sušené plody Goji zalejte 250 ml horúcej vody a 3 minúty povarte. Potom nálev odstavte z plameňa, nechajte ho schladiť na teplotu 80 ° C a nasypte do neho drvené listy Maté. Lúhujte ich 3 až 8 minút a sceďte.

Ako nám čaj chutil: Čaj z Kustovnice a Maté bol pre nás najväčším prekvapením. Ovocnú chuť výborne doplnilo Maté, ktoré pri dodržaní odporúčaného množstva nemalo horkastú chuť, ale veľmi jemnú dymovú arómu.

Čaj s Kustovnicí a Stévií

Čaj z Kustovnice s prírodným sladidlom

Na 1 šálku čaju budete potrebovať: 1 lyžičku sušených plodov Kustovnice, 1/4 lyžičky drvených listov Stévie sladkej

Príprava čaju: Sušené plody Goji nasypte do hrnčeka, pridajte drvené lístky Stévie a zalejte 250 ml vriacej vody. Lúhujte po dobu 15 minút a potom sceďte.

Ako nám čaj chutil: Čaj z Kustovnice a Stévie zachutí najmä deťom, ktoré uprednostňujú sladkú chuť nápoja. Pokiaľ máte radšej prírodnejšiu chuť čaju, môžete doň nakvapkať pár kvapiek citrónovej šťavy.

03.novembra 2017, Zajímavosti
Páčil sa vám tento článok? Ta ho zdieľajte:
Facebook Google+
Podobné články