Čaj
Čierny Ai Lao Mountain jeseň 2013

Vysokohorský čierny čaj pestovaný v oblasti Simao o nadmorskej výške 2000 m vo svetoznámej provincii Yunnan. Čaj sa vyznačuje svojou tmavšie zlatistou farbou, ktorá prechádza do červenej. Prekvapil nás svojou príjemne plnou ovocnou chuťou a medovým dozvukom. Celý popis
  = 50g        

Tento tovar už neponúkame

Vyberte si podobný tovar z ponuky nižšie. Ďakujeme

 

V čínskej provincii Yunnan, ktorá je známa pre pestovanie mnohých čajov a bylín, je oblasť zvaná Simao. Táto oblasť je položená v nadmorskej výške 2000 m a je to práve tá oblasť, kde sa pestuje čaj Ai Lao High Mountain Red. Jedná sa o čierny čaj veľmi úprimnej a istej chuti s jedinečnou farbou nálevu.

Nálev a chuť

Či už som skúsili akýkoľvek čaj, žiadny z nich nevonia a nechutí tak ako Ai Lao. Vďaka pestovateľskej oblasti má tmavší nálev zlatisté farby, ktoré akoby prechádzali do červenej. Aj chuť tohto čaju je veľmi špecifická. Má výrazný medový dozvuk, ktorému predchádza príjemne sladká, plne ovocná chuť.

Príprava čaju

Všetko záleží na dobrej príprave. Na 100 - 150 mililitrov vody by sme mali použiť cca 3 g čaju. Tomuto množstvu zodpovedá jedna vrchovatá polievková lyžica. Pred zaliatím by sme mali vypláchnuť kanvicu vriacou vodou a čaj do nej vložiť. Tým sa uvoľní medová aróma. Následne môžeme čaj zaliať vodou teploty 90 stupňov. Doba lúhovania je u prvého nálevu medzi 2 - 4 minútami. U ďalších nálevov sa postupne skracuje. Treba podotknúť, že doba lúhovania je vecou osobných preferencií. Ak by mal čaj horkú či zvieravo trpkú chuť, je nutné dobu lúhovania skrátiť. Celkom môžeme z jednej dávky čaju pripraviť až 5 nálevov.

  • Zber
    First Flush
  • Provincia
    Yunnan
Iné názvy produktu

Bylinku môžete poznať aj pod cudzojazyčnými alebo chybnými názvy. Camelia sinensis

Krajina pôvodu

Podobné produkty