Chmeľ otáčavý
Šištice

NOVINKA
Šištice Chmeľa prinášajú ľuďom chuťový zážitok vo forme piva. Zo šištíc si ale môžete uvariť aj čaj a doladiť ho prírodným sladidlom. Užívajte ho pred spaním alebo v čase, keď sa cítite nepokojní. Výsledky sa čoskoro dostavia. Celý popis
  = 100g        
Tovar Vám doručíme už od 3.9 EUR (zadarmo od 35 EUR).

Zdravotné účinky

  • Pôsobí ako antioxidant
  • Normalizuje hladinu cholesterolu v krvi
  • Zlepšuje trávenie
  • Zlepšuje menopauzálny komfort
  • Podporuje normálnu činnosť nervovej sústavy
  • Zvyšuje kvalitu spánku
  • Upokojuje

Vhodné pre

  • Osoby s nízkou imunitou
  • Osoby s nevyhovujúcim cholesterolom
  • Osoby trpiace menopauzou
  • Osoby s problémovým trávením

Účinné látky

  • Flavonoidy (antioxidanty)
  • Horčiny
  • Silice
  • Triesloviny
  • Živica

V ľudovom liečiteľstve sa využívajú samičie šišky chmeľu otáčavého. Šištice upokojujú, zlepšujú trávenie a zvyšujú kvalitu spánku.

Užívanie a dávkovanie

Urobte si na upokojenie alebo pred spaním chmeľový čaj. Zalejte 2 vrchovaté lyžičky (3 - 5 g) drvených šištíc 250 ml vriacej vody a nechajte 15 minút lúhovať. Čaj sceďte a zjemnite medom jeho horkú chuť. Šištice môžete skombinovať s valeriánou a medovkou. Popíjajte 2 až 3 šálky denne alebo 1 pred spaním.

Obecné informácie

Chmeľ otáčavý je známy tiež ako Červeňák, Chmeľová špargľa alebo Zeleňák. Chmeľ je náchylný na pleseň chmeľovú a na roztočca chmeľového a poľnohospodári ho musia ošetrovať postrekmi. Česko patrí medzi svetových producentov Chmeľua a vyrába z neho chuťovo preslávené pivá. Chmeľ potrebuje k svojmu rastu vlhké prostredie. Svojimi háčkovitými chlpmi sa zachytáva o okolité prostredie a dorastá do výšky až 10 metrov. Na Chmeľ otáčavý narazíte v oblastiach mierneho pásma a tiež v Čile a Austrálii. Pri ručnom zbere Chmelu si musia zberači dávať pozor, aby si nepodráždili kožu.
Chmeľ je prastará kultúrna plodina, ktorá sa zbiera na prelome augusta a septembra, a to tesne pred dozretím. V odporúčaných dávkach neškodí ľudskému zdraviu, ale aj touto bylinou sa môžete predávkovať. Už starovekí Rimania poznali pozitívne vlastnosti chmeľu. Pojedali ho surový, ochutený korením. O Chmelu nachádzame zmienku v Mattioliho herbári. Rozpísal sa o prínose Chmeľu pri varení piva, príprave cesta aj liečeniu ľudovými liečiteľmi. Upokojujúce účinky Chmela boli zistené pri jeho zbere. Zberači chmeľu sa pri práci rýchlo unavili a pátralo sa, prečo to tak bolo.

UPOZORNENIE

Výživový doplnok, nie je náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Neprekračujte odporúčané denné dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí.
Skladujte v suchu, chráňte pred teplom a priamym slnečným svetlom.

Na základe ustanovení Európskeho parlamentu nemôžeme u tohto produktu uvádzať viac informácií. Pre viac informácií navštívte náš herbár, alebo informácie vyhľadajte na externých zdrojoch. Ďakujeme za pochopenie.

Iné názvy produktu

Bylinku môžete poznať aj pod cudzojazyčnými alebo chybnými názvy. Hulumus lupulus

PODOBNEJ TOVAR