Kurkuma je pokladom ako v kuchyni, tak aj v domácej prírodnej lekárničke. Skvele podčiarkne akékoľvek orientálne jedlo a má aj množstvo zdraviu prospešných účinkov na náš organizmus. Poďte spolu s nami odhaliť všetky benefity, ktoré skrýva náš prášok z kurkumy.
Pripravte si z kurkumy čaj, odvar alebo nápoj
Ako na to? Je to veľmi jednoduché. 1 lyžičku prášku rozmiešajte v 200 ml studenej vody a vypite. Ďalšou možnosťou je príprava odvaru, ktorý si môžete dopriať kedykoľvek počas dňa. Príprava je tiež jednoduchá - postačí vám 2-3 lyžičky kurkumy, ktoré po dobu 10 až 15 minút povaríte v 750 ml vody.
Ako dávkovať kurkumu v prášku?
Na optimálne účinky užívajte denne 2-3 gramy prášku z kurkumy. Prášok z kurkumy môžete tiež použiť do vášho obľúbeného slaného pokrmu.
Nežiaduce účinky? Nemusíte mať obavy
Pokiaľ dodržíte odporúčané denné množstvo, nehrozia vám žiadne vedľajšie účinky. Konzumáciu kurkumy v prášku by mali konzultovať so svojím lekárom tehotné a dojčiace ženy a tiež ľudia s chronickým ochorením. Prášok z kurkumy užívajte najdlhšie 4 mesiace a potom si dajte aspoň 1 mesiac pauzu.
Iné názvy produktu
Bylinku môžete poznať aj pod cudzojazyčnými alebo chybnými názvy. Common turmeric, Indian saffron, Turmeric, Kurkum, Toormerik, Halodhi, Halud, Kurkuma, Hsanwen, Indický Šafrán, Gurkemeje, Geelwortel, Koenjit, Kurkumo, Kunyit, Ukon, Romiet, Khi min khun, Kunyit basah, Gurkemeie, Curcuma longa