Reishi - Extrakt z huby 10:1 v prášku
Reishi - Extrakt z huby 10:1 v prášku
Reishi - Extrakt z huby 10:1 v prášku
Reishi - Extrakt z huby 10:1 v prášku
Reishi - Extrakt z huby 10:1 v prášku

Reishi
Extrakt z huby 10:1 v prášku

Ganoderma lucidum, Reishi, Ling Zhi Ganoderma lucidum, Lesklokorka lesklá
Produkt z Číny

Cudzopasná huba používaná po stáročia v tradičnej čínskej medicíne. Celý popis
Doručíme ve štvrtok 20.12.
Prihláste sa a získajte lepšiu cenu
Našim verným zákazníkom dávame lepšie ceny.
Prihlásiť sa
Reishi je huba rastúca prevažne na území Číny. Je to takzvaný fytopatogén, ktorý parazituje na stromoch a pňoch. Čo je fytopatogén? Veľmi zjednodušene ide o rastlinu, hubu, organizmus, ktorý spôsobuje chorobu rastlín. Samotná huba je teda výsledkom pôsobenia fytopatogénu na daný strom či peň. Ako Reishi vyzerá? Plodnica je nejedlá, má vejárovitý až obličkovitý tvar s ostrým, ale mäkkým okrajom. Veľkosť je rôzna. Závisí predovšetkým od veku a tiež od podmienok, ktoré k rastu má. Ak sú dobré, môže narásť až 30 cm. Reishi ľahko spoznáme podľa farby, ktorá je spočiatku žltá, postupne prechádza cez červenohnedú až po purpurovočiernu. Vzhľad je jedna vec, nás však bude zaujímať jej význam a predovšetkým ako účinkuje.
Čo sa týka významu, má Reishi vysokú hodnotu predovšetkým pre tradičnú čínsku medicínu. Jej používanie je zaznamenávané už po tisíce rokov, čo nám jasne poukazuje na jej význam. Ak by sme hľadali názov tejto huby v ostatných kultúrach, narazili by sme na veľmi podobné prekladové názvy. Všetky sa točia okolo života, nesmrteľnosti a večného života (v čínštine – huba života, huba nesmrteľných). Dosť už ale o histórii, poďme si povedať niečo zaujímavejšie.
Zloženie Reishi
Reishi obsahuje naozaj mnoho látok, ktorých názvom by sme ani nerozumeli. Dôležité je vedieť, že obsahuje 8 z 10 esenciálnych aminokyselín. Tieto aminokyseliny si telo nedokáže vyrábať samo, preto je ich príjem kriticky dôležitý. Obsahuje i vitamíny, minerály a predovšetkým dôležité polysacharidy.
Ako Reishi účinkuje?
Môžeme si povedať hneď o niekoľkých účinkoch, ktoré obsiahnuté látky majú. Napríklad spomenuté esenciálne aminokyseliny sa vstrebávajú veľmi rýchlo, mieria ihneď k perifériám, kde účinkujú na našu svalovú sústavu, ale i ostatné časti tela. Polysacharidy účinkujú na náš imunitný systém, čo je v dnešnej dobe čím ďalej tým viac potrebné. O účinkoch tiež hovoria mnohé vedecké práce, ktoré boli o Reishi napísané. Odborníci sa predbiehajú o výsledky ich výskumov a tak bolo týchto prác napísaných už viac ako 1 000. Je nutné podotknúť, že ide o práce odborníkov, nie nerelevantných osôb a zdrojov.
Nežiaduce účinky Reishi
U Reishi sa nedá jednoznačne hovoriť o vedľajších účinkoch. Prakticky môžeme spomenúť skupiny ľudí, ktoré by mali užívanie konzultovať so svojím lekárom. Ide predovšetkým o tehotné a kojace ženy, osoby trpiace nízkym krvným tlakom a deti do 3 rokov. Nezabúdajme však dodržiavať denné dávky.
Dávkovanie
Pri extrakte v prášku by sme nemali prekročiť dávku 1 500 mg 3x denne. Odporúčame však začať na nižších dávkach (500 mg - 1 odmerka 0,5g), ktoré budeme postupne zvyšovať. Je potrebné počúvať svoje telo.
Ako sa užíva?
Forma prášku sa dá dobre rozmiešať vo vode – cca 300 ml. Môžeme ho však pridať i do jogurtu, smoothie, alebo podobných pokrmov.
Aké sú najlepšie kombinácie?
Ako vhodné kombinácie prichádzajú do úvahy predovšetkým Zederach indický a Cordyceps. V oboch prípadoch dochádza k zvýšeniu účinkov a lepšej stimulácii imunitného systému.
 
Čínske a japonské huby Vás postaví späť na nohy!
15.júna 2018
Reishi, Shiitake a Maitake - všetky tieto čínske a japonské huby majú jedno spoločné: prekvapujú ľudstvo svojimi liečivými vlastnosťami a podporujú prirodzenú obranyschopnosť tela, ktoré sa dennodenne stretáva so stresom a s negatívnymi vplyvmi vonkajšieho prostredia. Zobraziť viac
Nemôžete spať? Vieme, ako na zdravý spánok!
16.marca 2018
Spánok je neodmysliteľnou súčasťou našich životov. Dostatočný spánok nám dodá veľa energie a pozitívnej nálady. Pokiaľ Vás ale trápi neustála únava a nemôžete večer zaspať, prečítajte si, akú dodržiavať spánkovú hygienu a aké bylinky pôsobí na nespavosť! Zobraziť viac
Životnosť extraktov
12.februára 2018
Životnosť extraktov je rôzna a predložíte ju vhodným skladovaním. Sušené bylinky skladujte vo vzduchotesných nádobách na tmavom mieste, semená uchovávajte metódou chladenia a bylinky a semienka určené pre dlhodobé skladovanie chráňte metódou zmrazenia. Zobraziť viac
Ako skladovať bylinky
12.februára 2018
Bylinky používame na dochucovanie jedál, liečbe rôznych zdravotných neduhov a posilnenie tela a ducha. Viete ale ako bylinky správne skladovať, aby nestratili svoju arómu, prvotriednu akosť a liečivé vlastnosti? Zobraziť viac
Postupy sušenia potravinových doplnkov
12.februára 2018
Potravinové doplnky dodávajú organizmu živiny, ktoré neprijme v dostatočnej miere z bežnej stravy. Priaznivo ovplyvňujú naše zdravie a môžu pôsobiť ako prevencia pred chorobou, alebo podporiť existujúcu liečbu. Premýšľali ste ale nad tým, ako sa také potravinové doplnky vyrábajú? Používajú sa na to rôzne metódy sušenia, ktoré sú šetrné k účinným látkam. Prezradíme vám, na akom princípe jednotlivé princípy fungujú. Zobraziť viac
Zatočte s bolesťou prírodnou cestou - bylinkami!
24.januára 2018
Bolesť nás dokáže ochromiť a vyradiť z bežnej prevádzky. Nenechajte sa jej ovládnuť a vyzbrojte sa bylinkami, ktoré potlačia bolesť a navráti Vám stratenú rovnováhu. Vymeňte chemické lieky za bylinky s minimom nežiaducich účinkov a zatočte s migrénou a rôznymi bolesťami tela. Zobraziť viac
Od jazera po prášok - ako všetko prebieha?
12.decembra 2017
Sladkovodná riasa Spirulina je stále obľúbenejším potravinovým doplnkom. Napadlo Vás ale niekedy, aké fázy predchádzajú tomu, než sa dostane ku koncovému užívateľovi? Nahliadnite s nami do výrobného tajomstva Spiruliny a objavte jej prínos pre svoje zdravie! Zobraziť viac
Od baby korenárky k moderným analytickým metódam
01.decembra 2017
Moderná doba je zvedavá a analytická. Nestačí len skúsenosti našich babičiek a moderných bylinkárov. Chceme všetko vedieť presne. Skúmame, z čoho sa byliny skladajú, koľko a akých látok obsahujú a ktoré z nich a v akom množstve sú nám vlastne prospěné. Zobraziť viac