Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v kapsulách
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v kapsulách
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v kapsulách
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v kapsulách

Acerola
Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v kapsulách

Malpighia glabra, Barbadoská třešeň, Malpíghie, Acerola
Produkt z Brazílie

Acerola, neboli Malpihhia glabra, je rostlina známá především pro její obsah vitamínu C, který je pro naše tělo opravdu důležitý... Celý popis
Objednejte do 16:00 a doručíme v piatok 19.1.
Prihláste sa a získajte lepšiu cenu
Našim verným zákazníkom dávame lepšie ceny.
Prihlásiť sa
V rastlinnej ríši by sme hľadali čistý vitamín C len ťažko. Najčastejšie sa vyskytuje ako súčasť väčšieho komplexu. Podobne ako pri ostatných veciach, existuje aj tu zopár výnimiek. Medzi ne patrí aj dobre známa Acerola, latinským názvom Malpighia glabra. Medzi zložkami, o ktorých si povieme za okamih, sa nachádza aj takzvaná kyselina askorbová, čo je prakticky vitamín C. Ide o jeho čistú podobu, ktorá ponúka hneď niekoľko využití. Okrem toho, že sa Acerola používa na dochucovanie a varenie, jej zloženie nabáda k niečomu oveľa dôležitejšiemu. Čo to je? K tomu sa hneď dostaneme.
Najskôr by sme sa s Acerolou mali zoznámiť. Čo to je, kde rastie a ako vyzerá? Malpighia je buď strom, alebo hustý ker dorastajúci do výšky až 6 metrov. Jeho jemne chlpaté žlté vetvy sú zdobené lístkami a raz do roka aj červenými či ružovými kvetmi. Z týchto kvetov sa postupom času stane malý, cca 3 centimetre veľký plod s viditeľnými tromi rebrami. Farbou sú jasne šarlátovo červené, čo prispieva k alternatívnemu názvu - Barbadoská čerešňa. Acerola totiž rastie aj na karibskom ostrove Barbados. Tým sa dostávame k oblastiam výskytu. Domovinou Aceroly sú oblasti od Strednej po Južnú Ameriku. Vplyvom pôsobenia človeka sa však postupne rozšírila po zvyšku sveta. Môžeme tak na ňu naraziť aj v Afrike, Ázii, ale aj v Austráli. Drevina je veľmi tvrdá, jej využiteľnosť pre stavby, alebo kúrenie, však nie je príliš vysoká. Už bolo dosť teórie, poďme si povedať viac toho, čo nás naozaj zaujíma.
Zloženie Aceroly
Ako sme už zmienili, Acerola je prakticky zdroj prírodného vitamínu C, čo je v tomto prípade priamo kyselina askorbová. Ďalšie látky sú napríklad flavonoidy, minerálne látky, ale aj zvyšok vitamínov, medzi ktoré patrí vitamín A, B1, B2, B6 a ďalšie. Čo to všetko dohromady prináša?
Účinky Malpighie
Vzhľadom na zmienený obsah látok sú účinky viac ako jasné. Vitamín C sa používa pri prechladnutí, pomáha telu sa s podobnými chorobami vyrovnať. To však nie je všetko. Predovšetkým si môžeme prezradiť pôsobenie na náš imunitný systém. Vďaka tomu sa zvyšuje obranyschopnosť, ktorú potrebuje každý z nás. Tým účinky nekončia. Je preukázané prispievanie k tvorbe kolagénu, ktorý je dôležitý pre naše chrupavky, cievy, ale aj kosti, ďasná a kožné bunky vôbec. Vitamín C prispieva k normálnej energetickej funkcii metabolizmu, ale i nervového systému, obmedzuje únavu a oxidatívny stres u buniek. To všetko vyzerá ako dostatočný dôvod na jeho užívanie. Lenže ako by sme ho mali správne užívať? A koľko ho vlastne máme brať?
Dávkovanie Aceroly
Dávkovanie je v tomto prípade veľmi jednoduché. Acerola je vo forme prášku a navyše v podobe kapsúl. Kapsula obsahuje cca 588 mg Aceroly, teda by sme mali brať jednu denne.
Ako túto kapsulu brať?
Kapsule sa skvelo užívajú. Stačí ich zapiť vodou - cca 200 mililitrov. Rovnako tak môžeme kapsulu rozobrať a obsah nasypať do vody a rozmiešať. Acerola je príjemne kyslastá.
Môžem Acerolu kombinovať?
Kombinácia Aceroly je vhodná s Ginkom dvojlaločným, teda Ginkgo bilobou. Dochádza k posilneniu účinkov a lepšej prevencii.
Vedľajšie účinky
U Aceroly sa vedľajších účinkov báť nemusíme. Ak budeme dodržiavať dennú dávku, nič sa nám stať nemôže. Ak by sme tak neučinili, dostavia sa bolesti hlavy, tráviaceho ústrojenstva, nevoľnosť a nespavosť.
 
Vyskúšajte Steviu ako zdravú náhradu cukru!
08.novembra 2017
Ochutnali ste niekedy Steviu? Ak nie, je načase to napraviť a vpustiť toto prírodné sladidlo do svojej kuchyne! Stevia v mnohom predbehne cukor a je vhodná aj pre diabetikov. Táto sladká bylina je skvelým kompromisom, keď sa nechcete vzdať sladkého, ale odmietate sladiť cukrom! Zobraziť viac
Pripravte sa na ochladenie
28.septembra 2017
Imunitu v chladnom období posilníte extraktom z Acai a Acerolou, ktorá obsahuje prírodný vitamín C. Zobraziť viac
Životnosť extraktov
21.novembra 2016
Životnosť extraktov je rôzna a predložíte ju vhodným skladovaním. Sušené bylinky skladujte vo vzduchotesných nádobách na tmavom mieste, semená uchovávajte metódou chladenia a bylinky a semienka určené pre dlhodobé skladovanie chráňte metódou zmrazenia. Zobraziť viac
Ako skladovať bylinky
03.augusta 2016
Bylinky používame na dochucovanie jedál, liečbe rôznych zdravotných neduhov a posilnenie tela a ducha. Viete ale ako bylinky správne skladovať, aby nestratili svoju arómu, prvotriednu akosť a liečivé vlastnosti? Zobraziť viac
Postupy sušenia potravinových doplnkov
08.júla 2016
Potravinové doplnky dodávajú organizmu živiny, ktoré neprijme v dostatočnej miere z bežnej stravy. Priaznivo ovplyvňujú naše zdravie a môžu pôsobiť ako prevencia pred chorobou, alebo podporiť existujúcu liečbu. Premýšľali ste ale nad tým, ako sa také potravinové doplnky vyrábajú? Používajú sa na to rôzne metódy sušenia, ktoré sú šetrné k účinným látkam. Prezradíme vám, na akom princípe jednotlivé princípy fungujú. Zobraziť viac