Sortiment

Acerola
Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku

Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku
Najväčšou výhodou Aceroly, rozhodne však nie jedinou, je vysoký obsah prírodného vitamínu C. Celý popis
  = 20g        
  = / dávka

Hlavné prednosti

  • Prispieva k tvorbe kolagénu
  • Stimuluje imunitný systém
  • Vysoký obsah vitamínu C

Vitamín C patrí medzi látky, na ktorých je naše telo závislé. Môžeme ho do seba dostávať pomocou rôznych farmakologických prípravkov, alebo pomocou prírody. Malpígia, Malpighia glabra, alebo tiež Barbadoská čerešňa, sú názvy pre ker rastúci v oblastiach Južnej Ameriky. Činnosťou človeka sa postupom času dostala aj do oblastí Afriky, Ázie, ale i Austrálie. Naraziť na ňu tak môžeme napríklad aj na Havaji. Ak sme doteraz nespoznali, o čo sa vlastne jedná - ide o dobre známu. Ako vyzerá? Acerola je tropický ker, ale tiež malý strom. Dorastá aj do 6 metrovej výšky, má jemne žltkasté vetvy, ktoré zdobia raz do roka ružové až červené kvety. Z kvetov sa neskôr stanú plody, ktoré môžu byť až 3 centimetre dlhé, s viditeľnými troma rebrami. Tieto plody sú šťavnaté, majú kôstkovitú štruktúru a kyslú dužinu. V zrelom stave majú žiarivo červenú farbu, práve preto sa o plodoch hovorí ako o čerešniach. Nevýhodou je rýchle kysnutie plodov. Musia sa spracovať do niekoľkých dní. Po cca 4 dňoch už nie sú využiteľné. Plody sa teda veľmi často zbierajú ešte za nezrelého stavu a nechávajú sa dozrieť. Na čo že sa používajú? Vyrába sa z nich šťava, pridávajú sa do pokrmov, dochucuje sa s nimi napríklad zmrzlina. Nás však zaujíma úplne iná stránka Aceroly. Táto rastlina je totiž známa vďaka svojmu vysokému obsahu vitamínu C. Acerolu by sme tak mohli vnímať ako prírodný vitamín C, a že ho v nej nie je málo. Mohli by sme namietať, že mnoho ovocia, ale i častí rastlín, obsahujú vitamín C. Áno, ale väčšinou zaradený vo vitamínovom komplexe. Acerola obsahuje čistý vitamín C (kyselina askorbová), čo je v rastlinnej ríši prinajmenšom neobvyklé. Tento fakt spolu nesie aj užívanie, priamo späté s účinkami Aceroly. O čom je reč?

Čo Acerola obsahuje?

Zloženie tejto rastliny je pomerne jednoduché. Hlavnou zložkou plodov je vitamín C, ale aj iné vitamíny vrátane A, B1 a ďalších. Ďalej by sme narazili na minerály, flavonoidy a podobné látky. Tento komplex zložiek poskytuje účinky, ktoré iste každého z nás zaujímajú.

Ako Acerola účinkuje?

Najdôležitejšie a zároveň aj najpodstatnejšie účinky má nepochybne vitamín C. Čo dokáže? Stimuluje imunitný systém, čím posilňuje našu obranyschopnosť. Dokáže aj stabilizovať metabolizmus. To však nie je všetko. Vitamínu C je pripisované mnoho účinkov. Napomáha napríklad tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu ciev, kostí, chrupaviek, ďasien a ďalších. Prispieva k normálnej činnosti nervového systému, obmedzuje únavu a vyčerpanie a pôsobí proti kardiovaskulárnym problémom. Predovšetkým sa tiež dá použiť pri prechladnutí - pomáha nášmu telu zvládať tieto druhy chorôb.

Dávkovanie

Aby sme mohli Acerolu užívať, mali by sme poznať jej dávkovanie. Ide o 25% extrakt kyseliny askorbovej, čo je prakticky vitamín C. Táto forma, teda Acerola v prášku, sa skvelo dávkuje. Stačí jedna odmerka 0,5g, cca 500mg.

Ako ju najlapšie užívať

Určenú dávku, ktorú sme si v predchádzajúcej časti prezradili, stačí rozmiešať vo vode. Acerola má príjemnú chuť, čo celý proces uľahčuje.

S čím sa dá kombinovať?

Skvelé výsledky ponúka Acerola v kombinácii s Ginkgo bilobou, teda Ginkom dvojlaločným. Zvyšujú sa prospešné vlastnosti - lepšie pôsobí ako prevencia a stimulant.

Nežiaduce účinky

Ak budeme dodržiavať určené dávky, nič nám nehrozí. Pri vysokom prekročení dávok môže nastať nespavosť, nevoľnosť a bolesti čriev a žalúdka.

Herbár

Z dôvodu nariadenie Európskej únie nemôžeme u produktu uvádzať všetky informácie. Nájdete ich spoločne s ďalšími menej dôležitými informáciami v herbári.

UPOZORNENIE

Vzhľadom k nariadením Európskej únie a súčasnej legislatíve nesmieme u produktov uvádzať niektoré informácie. Medzi ne napríklad patrí účinky iné, než schválené EÚ, zmienky o užívaní u niektorých produktov, alebo dávkovanie a vedecké štúdie.