Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku
Acerola - Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku

Acerola
Extrakt z plodov s 25 % kyseliny askorbovej v prášku

Malpighia glabra, Barbadoská třešeň, Malghípie, Acerola
Produkt z Brazílie

Najväčšou výhodou Aceroly, rozhodne však nie jedinou, je vysoký obsah prírodného vitamínu C. Celý popis
Doručíme ve streda 26.9.
Prihláste sa a získajte lepšiu cenu
Našim verným zákazníkom dávame lepšie ceny.
Prihlásiť sa
Vitamín C patrí medzi látky, na ktorých je naše telo závislé. Môžeme ho do seba dostávať pomocou rôznych farmakologických prípravkov, alebo pomocou prírody. Malpígia, Malpighia glabra, alebo tiež Barbadoská čerešňa, sú názvy pre ker rastúci v oblastiach Južnej Ameriky. Činnosťou človeka sa postupom času dostala aj do oblastí Afriky, Ázie, ale i Austrálie. Naraziť na ňu tak môžeme napríklad aj na Havaji. Ak sme doteraz nespoznali, o čo sa vlastne jedná - ide o dobre známu. Ako vyzerá? Acerola je tropický ker, ale tiež malý strom. Dorastá aj do 6 metrovej výšky, má jemne žltkasté vetvy, ktoré zdobia raz do roka ružové až červené kvety. Z kvetov sa neskôr stanú plody, ktoré môžu byť až 3 centimetre dlhé, s viditeľnými troma rebrami. Tieto plody sú šťavnaté, majú kôstkovitú štruktúru a kyslú dužinu. V zrelom stave majú žiarivo červenú farbu, práve preto sa o plodoch hovorí ako o čerešniach. Nevýhodou je rýchle kysnutie plodov. Musia sa spracovať do niekoľkých dní. Po cca 4 dňoch už nie sú využiteľné. Plody sa teda veľmi často zbierajú ešte za nezrelého stavu a nechávajú sa dozrieť. Na čo že sa používajú? Vyrába sa z nich šťava, pridávajú sa do pokrmov, dochucuje sa s nimi napríklad zmrzlina. Nás však zaujíma úplne iná stránka Aceroly. Táto rastlina je totiž známa vďaka svojmu vysokému obsahu vitamínu C. Acerolu by sme tak mohli vnímať ako prírodný vitamín C, a že ho v nej nie je málo. Mohli by sme namietať, že mnoho ovocia, ale i častí rastlín, obsahujú vitamín C. Áno, ale väčšinou zaradený vo vitamínovom komplexe. Acerola obsahuje čistý vitamín C (kyselina askorbová), čo je v rastlinnej ríši prinajmenšom neobvyklé. Tento fakt spolu nesie aj užívanie, priamo späté s účinkami Aceroly. O čom je reč?
Čo Acerola obsahuje?
Zloženie tejto rastliny je pomerne jednoduché. Hlavnou zložkou plodov je vitamín C, ale aj iné vitamíny vrátane A, B1 a ďalších. Ďalej by sme narazili na minerály, flavonoidy a podobné látky. Tento komplex zložiek poskytuje účinky, ktoré iste každého z nás zaujímajú.
Ako Acerola účinkuje?
Najdôležitejšie a zároveň aj najpodstatnejšie účinky má nepochybne vitamín C. Čo dokáže? Stimuluje imunitný systém, čím posilňuje našu obranyschopnosť. Dokáže aj stabilizovať metabolizmus. To však nie je všetko. Vitamínu C je pripisované mnoho účinkov. Napomáha napríklad tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu ciev, kostí, chrupaviek, ďasien a ďalších. Prispieva k normálnej činnosti nervového systému, obmedzuje únavu a vyčerpanie a pôsobí proti kardiovaskulárnym problémom. Predovšetkým sa tiež dá použiť pri prechladnutí - pomáha nášmu telu zvládať tieto druhy chorôb.
Dávkovanie
Aby sme mohli Acerolu užívať, mali by sme poznať jej dávkovanie. Ide o 25% extrakt kyseliny askorbovej, čo je prakticky vitamín C. Táto forma, teda Acerola v prášku, sa skvelo dávkuje. Stačí jedna odmerka 0,5g, cca 500mg.
Ako ju najlapšie užívať
Určenú dávku, ktorú sme si v predchádzajúcej časti prezradili, stačí rozmiešať vo vode. Acerola má príjemnú chuť, čo celý proces uľahčuje.
S čím sa dá kombinovať?
Skvelé výsledky ponúka Acerola v kombinácii s Ginkgo bilobou, teda Ginkom dvojlaločným. Zvyšujú sa prospešné vlastnosti - lepšie pôsobí ako prevencia a stimulant.
Nežiaduce účinky
Ak budeme dodržiavať určené dávky, nič nám nehrozí. Pri vysokom prekročení dávok môže nastať nespavosť, nevoľnosť a bolesti čriev a žalúdka.
 
Rozmaznávajte svoju obranyschopnosť a buďte v skvelej kondícii!
04.mája 2018
Imunita neboli obranyschopnost organismu je složitý systém, který přímo ovlivňuje Vaše zdraví. Jako Váš ochránce zamete s většinou cizorodých látek a bojuje proti nádorovým onemocněním. Posilněte svou imunitu bylinkami a zdravým životním stylem! Zobraziť viac
Nemôžete spať? Vieme, ako na zdravý spánok!
16.marca 2018
Spánok je neodmysliteľnou súčasťou našich životov. Dostatočný spánok nám dodá veľa energie a pozitívnej nálady. Pokiaľ Vás ale trápi neustála únava a nemôžete večer zaspať, prečítajte si, akú dodržiavať spánkovú hygienu a aké bylinky pôsobí na nespavosť! Zobraziť viac
Životnosť extraktov
12.februára 2018
Životnosť extraktov je rôzna a predložíte ju vhodným skladovaním. Sušené bylinky skladujte vo vzduchotesných nádobách na tmavom mieste, semená uchovávajte metódou chladenia a bylinky a semienka určené pre dlhodobé skladovanie chráňte metódou zmrazenia. Zobraziť viac
Ako skladovať bylinky
12.februára 2018
Bylinky používame na dochucovanie jedál, liečbe rôznych zdravotných neduhov a posilnenie tela a ducha. Viete ale ako bylinky správne skladovať, aby nestratili svoju arómu, prvotriednu akosť a liečivé vlastnosti? Zobraziť viac
Postupy sušenia potravinových doplnkov
12.februára 2018
Potravinové doplnky dodávajú organizmu živiny, ktoré neprijme v dostatočnej miere z bežnej stravy. Priaznivo ovplyvňujú naše zdravie a môžu pôsobiť ako prevencia pred chorobou, alebo podporiť existujúcu liečbu. Premýšľali ste ale nad tým, ako sa také potravinové doplnky vyrábajú? Používajú sa na to rôzne metódy sušenia, ktoré sú šetrné k účinným látkam. Prezradíme vám, na akom princípe jednotlivé princípy fungujú. Zobraziť viac
Zatočte s bolesťou prírodnou cestou - bylinkami!
24.januára 2018
Bolesť nás dokáže ochromiť a vyradiť z bežnej prevádzky. Nenechajte sa jej ovládnuť a vyzbrojte sa bylinkami, ktoré potlačia bolesť a navráti Vám stratenú rovnováhu. Vymeňte chemické lieky za bylinky s minimom nežiaducich účinkov a zatočte s migrénou a rôznymi bolesťami tela. Zobraziť viac
Od baby korenárky k moderným analytickým metódam
01.decembra 2017
Moderná doba je zvedavá a analytická. Nestačí len skúsenosti našich babičiek a moderných bylinkárov. Chceme všetko vedieť presne. Skúmame, z čoho sa byliny skladajú, koľko a akých látok obsahujú a ktoré z nich a v akom množstve sú nám vlastne prospěné. Zobraziť viac
Vyskúšajte Steviu ako zdravú náhradu cukru!
08.novembra 2017
Ochutnali ste niekedy Steviu? Ak nie, je načase to napraviť a vpustiť toto prírodné sladidlo do svojej kuchyne! Stevia v mnohom predbehne cukor a je vhodná aj pre diabetikov. Táto sladká bylina je skvelým kompromisom, keď sa nechcete vzdať sladkého, ale odmietate sladiť cukrom! Zobraziť viac
Pripravte sa na ochladenie
24.októbra 2017
Imunitu v chladnom období posilníte extraktom z Acai a Acerolou, ktorá obsahuje prírodný vitamín C. Zobraziť viac