Acerola - prírodný zdroj vitamínu C

Stretávate sa so zvýšenou chorobnosťou a psychickým vyčerpaním? Pomoc sa skrýva v prírode!

Plody Aceroly so silnými antioxidantmi

Už ste niekedy ochutnali Acerolu? Ak najviac, čo je Acerola, potom sa jedná o červené plody podobné čerešniam, ktoré podľa vedeckých štúdií pôsobí silne antioxidačne a sú cennou zásobárňou vitamínu C. Acerola má skvelé výživové vlastnosti a mohli by sme ju zaradiť medzi superpotraviny. Objavte jej prínos pre svoje zdravie a spoznajte práve teraz, čím je tak výnimočná!

Oslabená obranyschopnosť

Nedostatok vitamínu C má za dôsledok oslabenie imunity a častejšie prechladnutia. Acerola funguje ako prírodný zdroj tohto vitamínu, ktorý je účinný v boji s vírusmi.

Psychická záťaž

Nadmíra stresu způsobuje úbytek energie a větší spotřebu vitaminů a minerálních látek. Plody Aceroly dodají tělu komplex posilujících vitaminů a flavonoidů.

Dlhotrvajúci fyzická únava

Bioaktívne látky v Acerola stabilizujú metabolizmus, čo výraznou mierou pomáha proti únave. S týmito plody zvládnete aj náročnejšie životné situácie.

Pomalší regenerácia

Acerola je výborná pre rýchlejšie rekonvalescenciu po úrazoch a pre tvorbu kolagénu. Výsledkom je mladistvá vitalita a zlepšenie pohybového aparátu.

Zlý životný štýl

Nezdravá strava predstavuje väčšiu záťaž pre pečeň a zvyšuje cholesterol v krvi. Acerola stabilizuje krvný hodnoty a celkovo harmonizuje telesné procesy.

Rýchlejšie starnutie

Acerola je významným zdrojom vitamínov B-komplexu, ktorý prispieva k čistejšej pleti, regeneráciu pleti a k spomaleniu šediveniu vlasov. Vhodná je preto pre ženy aj pre mužov.

Vyskúšajte Acerolu v dvoch formách

O účinkoch Aceroly sa môže presvedčiť každý z Vás práve teraz! Na Botanic je dostupná v dvoch základných formách. Tieto formy obsahujú koncentráciu sušených plodov, rozomletých na prášok. Acerolu môžete užívať celoročne a najmä v zimnom období preukáže službu Vašej imunite. Vyberte si pre seba vhodnú formu Aceroly a prečítajte si prínosné informácie o týchto formách.

Extrakt z plodov v prášku Kyselina askorbová 25%
Extrakt z plodov v kapsuliach Kyselina askorbová 25%

Extrakt z plodov v prášku

Kyselina askorbová 25%

Extrakt z Aceroly v prášku má rovnaké množstvo vitamínu C ako prášok v kapsuliach, ale líšia sa spôsobom užívania. Jedna odmerka (cca 500 mg) Aceroly sa rozmieša v pohári vody a vypije. Acerola má ľahko kyslastú chuť a zvládnu ju bez problémov vypiť tiež deti.

Pre koho je forma vhodná?

Prášok je ideálny pre tých, ktorým sa zle prehĺtajú kapsule a nevadí im venovať chvíľu času príprave nápoja. Túto formu doporučujeme deťom a ľuďom trpiacimi bežnými chorobami a nedostatkom vitamínov v tele.

Kúpiť prášok

Ako užívať extrakt z plodov

1 Dávkujte 0,5, - 1 odmerka.

2 Rozmiešajte vo vode - cca 300 ml.

3 Môžeme rovnako tak pridať do jogurtu, alebo ľubovoľného nápoja.

Extrakt z plodov v kapsuliach

Kyselina askorbová 25%

Acerola v kapsľové podobe je pomyselným víťazom v obľúbenosti medzi jednotlivými formami. Prášok je uschovaný v kapsuliach, ktoré sa po prehltnutí rozpustí a telo ihneď zužitkuje účinnej látky sušené Aceroly. Jedna kapsula obsahuje asi 588 mg Aceroly (80 - 120 mg vitamínu C) a stačí užívať jednu denne.

Pre koho je forma vhodná?

Kapsule sú ľahko prenosné a hodí sa pre všetky aktívne ľudí, ktorí ich chcú mať neustále pri sebe, napríklad v práci alebo na dovolenke. Kapsule sú prínosom pre osoby s bežným fyzickým a psychickým zaťažením a s nedostatkom vitamínu C.

Kúpiť kapsule

Ako užívať kapsule

1 Dávkujte 1 kapsulu denne.

2 Kapsulu zapite vodou - cca 300 ml.

3 Môžeme rovnako tak rozlomiť a pridať do jogurtu, alebo ľubovoľného nápoja.

Acerola ako významný zdroj vitamínu C

Acerola s latinským názvom Malpighia glabra (všeobecne Malpígie) je kerovitý rastlinou s červenkastými plodmi s hmotnosťou až 5 gramov. Pochádza zo Strednej Ameriky a v súčasnosti sa vyskytuje aj v Ázii, Afrike alebo Austrálii. Blahodarné účinky Aceroly poznajú už po tisíce rokov domorodé kmene Južnej Ameriky a stáva sa stredobodom záujmu vedcov z celého sveta. Po ochutnaní čerstvého plodu Aceroly sa Vám v ústach rozvinie mierne kyslastá chuť podobná citrónom.

V 100 gramoch Aceroly sa nachádza zhruba 1 600 mg prírodného vitamínu C. Aby ste si urobili predstavu, či je to veľa alebo málo, paprika obsahuje len 150 mg na 100 gramov, pomaranč 53 mg na 100 gramov a citrón 49 mg na 100 gramov. Vitamín C je dôležitým antioxidantom. Keďže si ho telo nevie vyrobiť samo, predstavuje Acerola spôsob, ako ho dodať organizmu v potrebnej dávke. Pri športovej záťaži, choroby, stresu alebo počas skúškového obdobia môžete nárazovo zvýšiť príjem Aceroly na 3 a 4 kapsule denne alebo 3 až 4 odmerky prášku denne.

Možno si teraz kladiete otázku, prečo nestačí syntetický vitamín C. Podľa odbornej štúdie z roku 2013 narúša syntetická forma vitamínu C prirodzenú črevnú mikroflóru. Prírodný vitamín C tvorí celý komplex s bioflavonoidmi a ďalšími potrebnými látkami, ktoré zo syntetického vitamínu C nezískate. Navyše syntetická forma môže neúmerne zaťažovať Vaše pečeň a mnohokrát obsahuje telu neprirodzené prídavné látky. To je ďalší dôvod, prečo veriť darom prírody a neuchyľovať sa k chemicky vytvoreným vitamínom a doplnkom stravy.

Pre prípad, že prahnete po ďalších, všeobecnejších informáciách, navštívte náš herbár.